Papryka faszerowana kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.

Krok 2

Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.

Krok 3

Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowany bakłażan
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej