
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.
Krok 2
Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.
Krok 3
Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej