Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.
Krok 2
Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.
Krok 3
Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej