Papryka faszerowana kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.

Krok 2

Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.

Krok 3

Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej