Papryka faszerowana kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.

Krok 2

Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.

Krok 3

Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z serem mozzarella
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej