
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Pierś pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.
Krok 2
Z papryki wyciąć środek. Nafaszerować ją kurczakiem w sosie. Na wierzchu posypać dużą ilością sera.
Krok 3
Zapiekać ok.40 min w piekarniku w temp. 180 stopni, aż ser się zapiecze, a papryka przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej