Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 sztuki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż pietruszkę, marchewki, kawałek pora, liść kapusty, nalej 1,5 wody – zagotuj, gotuj pół godziny. Wyjmij pora i kapustę. Dodaj koncentrat, kostkę Knorr, cukier, sól, mleko i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 5 minut. Przestudź lekko i zmiksuj.

Krok 2

Bagietkę pokrój na kromki, na każdej połóż mały plasterek sera. Zapiekaj 3 minuty w 180 stopniach.

Krok 3

Na talerze nalej zupę, posyp kilkoma kryształkami soli morskiej gruboziarnistej i ułóż na wierzchu po 3 grzanki.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej