Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
0.5 sztuki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż pietruszkę, marchewki, kawałek pora, liść kapusty, nalej 1,5 wody – zagotuj, gotuj pół godziny. Wyjmij pora i kapustę. Dodaj koncentrat, kostkę Knorr, cukier, sól, mleko i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 5 minut. Przestudź lekko i zmiksuj.
Krok 2
Bagietkę pokrój na kromki, na każdej połóż mały plasterek sera. Zapiekaj 3 minuty w 180 stopniach.
Krok 3
Na talerze nalej zupę, posyp kilkoma kryształkami soli morskiej gruboziarnistej i ułóż na wierzchu po 3 grzanki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej