Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

100 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

0.5 sztuki

100 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż pietruszkę, marchewki, kawałek pora, liść kapusty, nalej 1,5 wody – zagotuj, gotuj pół godziny. Wyjmij pora i kapustę. Dodaj koncentrat, kostkę Knorr, cukier, sól, mleko i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 5 minut. Przestudź lekko i zmiksuj.

Krok 2

Bagietkę pokrój na kromki, na każdej połóż mały plasterek sera. Zapiekaj 3 minuty w 180 stopniach.

Krok 3

Na talerze nalej zupę, posyp kilkoma kryształkami soli morskiej gruboziarnistej i ułóż na wierzchu po 3 grzanki.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej