Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

0.5 sztuki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż pietruszkę, marchewki, kawałek pora, liść kapusty, nalej 1,5 wody – zagotuj, gotuj pół godziny. Wyjmij pora i kapustę. Dodaj koncentrat, kostkę Knorr, cukier, sól, mleko i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 5 minut. Przestudź lekko i zmiksuj.

Krok 2

Bagietkę pokrój na kromki, na każdej połóż mały plasterek sera. Zapiekaj 3 minuty w 180 stopniach.

Krok 3

Na talerze nalej zupę, posyp kilkoma kryształkami soli morskiej gruboziarnistej i ułóż na wierzchu po 3 grzanki.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie tofu z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej