Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka.
Krok 2
Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami.
Krok 3
Rozkrusz ser feta i posyp nim całość.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami
Szukasz inspiracji na dodatek do dania głównego lub łatwą w przygotowaniu przekąskę? Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami to propozycja właśnie dla Ciebie. Możesz zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły. Umyj dokładnie warzywa, obierz i pokrój w plastry. Pamiętaj, by wcześniej osuszyć je na sitku, pozbywając się nadmiaru wody. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj pokrojoną w dużą kostkę kapustę pekińską, rukolę oraz kilka pomidorków koktajlowych, a sałatka będzie jeszcze smaczniejsza. Wsyp garść czarnych oliwek, dodając także ser feta – dzięki niemu danie zyska intensywniejszy smak. Jeśli jednak chcesz by było nieco łagodniejsze, ten ostatni zastąpisz małą mozzarellą lub pokrojonym w drobną kostkę półtłustym twarogiem. Wsyp również nieco podprażonych pestek słonecznika lub płatków migdałów oraz sezam. Pamiętaj, by składniki ostygły przed dodaniem do sałatki. Całość polej ziołowo-koperkowym lub musztardowo-miodowym sosem. Zainspiruj się tym przepisem na wiosenną sałatkę z czarnymi oliwkami. Smacznego!