Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka.

Krok 2

Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami.

Krok 3

Rozkrusz ser feta i posyp nim całość.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka rosyjska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkamiSałatka wiosenna z czarnymi oliwkami

Szukasz inspiracji na dodatek do dania głównego lub łatwą w przygotowaniu przekąskę? Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami to propozycja właśnie dla Ciebie. Możesz zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły. Umyj dokładnie warzywa, obierz i pokrój w plastry. Pamiętaj, by wcześniej osuszyć je na sitku, pozbywając się nadmiaru wody. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj pokrojoną w dużą kostkę kapustę pekińską, rukolę oraz kilka pomidorków koktajlowych, a sałatka będzie jeszcze smaczniejsza. Wsyp garść czarnych oliwek, dodając także ser feta – dzięki niemu danie zyska intensywniejszy smak. Jeśli jednak chcesz by było nieco łagodniejsze, ten ostatni zastąpisz małą mozzarellą lub pokrojonym w drobną kostkę półtłustym twarogiem. Wsyp również nieco podprażonych pestek słonecznika lub płatków migdałów oraz sezam. Pamiętaj, by składniki ostygły przed dodaniem do sałatki. Całość polej ziołowo-koperkowym lub musztardowo-miodowym sosem. Zainspiruj się tym przepisem na wiosenną sałatkę z czarnymi oliwkami. Smacznego!