
Składniki
80 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
6 łyżek
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.
Krok 2
Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebule na półmiękko. Dodaj do ziemniaków.
Krok 3
Wlej bulion, dodać musztardę, ocet i całość wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. odstawić na kilkanaście minut, aby ziemniaki nasiąkły.
Krok 4
Pietruszkę umyć posiekać. Do sałatki wlać resztę oleju dodać pietruszkę i wymieszać.
Krok 5
Zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej