Sałatka z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną cebulą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.

Krok 2

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebule na półmiękko. Dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Wlej bulion, dodać musztardę, ocet i całość wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. odstawić na kilkanaście minut, aby ziemniaki nasiąkły.

Krok 4

Pietruszkę umyć posiekać. Do sałatki wlać resztę oleju dodać pietruszkę i wymieszać.

Krok 5

Zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Frytki z marchewki
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej