Sałatka z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną cebulą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.

Krok 2

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebule na półmiękko. Dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Wlej bulion, dodać musztardę, ocet i całość wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. odstawić na kilkanaście minut, aby ziemniaki nasiąkły.

Krok 4

Pietruszkę umyć posiekać. Do sałatki wlać resztę oleju dodać pietruszkę i wymieszać.

Krok 5

Zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej