Sałatka z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną cebulą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.

Krok 2

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebule na półmiękko. Dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Wlej bulion, dodać musztardę, ocet i całość wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. odstawić na kilkanaście minut, aby ziemniaki nasiąkły.

Krok 4

Pietruszkę umyć posiekać. Do sałatki wlać resztę oleju dodać pietruszkę i wymieszać.

Krok 5

Zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantne skrzydełka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej