Sałatka z czerwoną cebulą

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.

Krok 2

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebule na półmiękko. Dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Wlej bulion, dodać musztardę, ocet i całość wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. odstawić na kilkanaście minut, aby ziemniaki nasiąkły.

Krok 4

Pietruszkę umyć posiekać. Do sałatki wlać resztę oleju dodać pietruszkę i wymieszać.

Krok 5

Zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej