
Składniki
1 opakowanie
500 kilogramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberko umyj, możesz podzielić je na mniejsze kawałki, ale nie jest to konieczne. Włoż do garnka, zalej zimną wodą tak żeby było całkowicie przykryte, zagotuj. Zbierz szumowiny, dosyp pokruszone suszone grzybki i gotuj na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Wyjmij je i oddziel od kości.
Krok 2
Warzywa oczyść, obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w średnią kostkę, marchewkę w drobną. Wrzuć warzywa do gorącego wywaru mięsnego, dodaj kostkę bulionową na włoszczyźnie. Gotuj 10 minut.
Krok 3
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek aż zaczną się rumienić. Dodaj mięso bez kości, pokrojone w dużą kostkę. Chwilę smaż razem.
Krok 4
Żurek rozmieszaj w 100 ml zimnej wody - dolej do zupy. Gotuj 3 minuty mieszając a następnie dodaj do garnka podsmażoną zawartość patelni. Dopraw całość pieprzem ziołowym.
Krok 5
Przed podaniem odstaw zupę na 10 minut żeby odpoczęła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej