Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 2

Paluszki rozmroź, pokrój na kostkę, paprykę również pokrój na kostkę, selera na kawałki, a kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3

Do miski wrzuć ryż, paluszki krabowe, paprykę, selera, kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Krok 4

Wszystko razem wymieszaj. Dodaj majonez oraz pieprz i sól i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej