Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 2

Paluszki rozmroź, pokrój na kostkę, paprykę również pokrój na kostkę, selera na kawałki, a kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3

Do miski wrzuć ryż, paluszki krabowe, paprykę, selera, kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Krok 4

Wszystko razem wymieszaj. Dodaj majonez oraz pieprz i sól i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej