Sałatka wielowarzywna I

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i natkę posiekać. Jabłka kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wymieszać.

Krok 2

Olej wymieszać z musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać łyżkę przegotowanej wody, dodaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr.

Krok 3

Sałatkę polać sosem, posypać koperkiem i natką

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej