
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek i natkę posiekać. Jabłka kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wymieszać.
Krok 2
Olej wymieszać z musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać łyżkę przegotowanej wody, dodaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr.
Krok 3
Sałatkę polać sosem, posypać koperkiem i natką

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej