Sałatka wielowarzywna I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielowarzywna I

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i natkę posiekać. Jabłka kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wymieszać.

Krok 2

Olej wymieszać z musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać łyżkę przegotowanej wody, dodaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr.

Krok 3

Sałatkę polać sosem, posypać koperkiem i natką

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielowarzywna I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej