
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić warzywa
Krok 2
Czosnek rozgnieść i wymieszać z oliwą.
Krok 3
Całą zawartość puszki z tuńczykiem dodać do warzyw, polać rozgniecionym czosnkiem i wymieszać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej