Faszerowane pomidory z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

30 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Następnie upiecz mięso w piekarniku.

Krok 3

Razem z dzieckiem przygotuj sałatkę: pokrój ananasa w kostkę, a suszone owoce w paski. Dodaj je do do miski wraz z kiwi, kurczakiem i rodzynkami.

Krok 4

Pozwól dziecku przygotować dresing – należy wymieszać Sos sałatkowy Knorr z majonezem i jogurtem. Tak przygotowanym sosem niech dziecko doprawi sałatkę.

Krok 5

Od pomidorów odetnij kapelusze. Pozwól dzieciom wydrążyć środek i wypełnić gotową sałatką.

Krok 6

Pomidory przykrywaj kapeluszem, na którym zrób plamki z majonezu tak, aby powstały muchomorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane pomidory z kurczakiemFaszerowane pomidory z kurczakiem

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.