
Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
30 gramów
100 mililitrów
30 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
30 gramów
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Następnie upiecz mięso w piekarniku.
Krok 3
Razem z dzieckiem przygotuj sałatkę: pokrój ananasa w kostkę, a suszone owoce w paski. Dodaj je do do miski wraz z kiwi, kurczakiem i rodzynkami.
Krok 4
Pozwól dziecku przygotować dresing – należy wymieszać Sos sałatkowy Knorr z majonezem i jogurtem. Tak przygotowanym sosem niech dziecko doprawi sałatkę.
Krok 5
Od pomidorów odetnij kapelusze. Pozwól dzieciom wydrążyć środek i wypełnić gotową sałatką.
Krok 6
Pomidory przykrywaj kapeluszem, na którym zrób plamki z majonezu tak, aby powstały muchomorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej