Faszerowane pomidory z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

30 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Następnie upiecz mięso w piekarniku.

Krok 3

Razem z dzieckiem przygotuj sałatkę: pokrój ananasa w kostkę, a suszone owoce w paski. Dodaj je do do miski wraz z kiwi, kurczakiem i rodzynkami.

Krok 4

Pozwól dziecku przygotować dresing – należy wymieszać Sos sałatkowy Knorr z majonezem i jogurtem. Tak przygotowanym sosem niech dziecko doprawi sałatkę.

Krok 5

Od pomidorów odetnij kapelusze. Pozwól dzieciom wydrążyć środek i wypełnić gotową sałatką.

Krok 6

Pomidory przykrywaj kapeluszem, na którym zrób plamki z majonezu tak, aby powstały muchomorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nadziewane cukinie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane pomidory z kurczakiemFaszerowane pomidory z kurczakiem

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.