Faszerowane pomidory z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

30 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Następnie upiecz mięso w piekarniku.

Krok 3

Razem z dzieckiem przygotuj sałatkę: pokrój ananasa w kostkę, a suszone owoce w paski. Dodaj je do do miski wraz z kiwi, kurczakiem i rodzynkami.

Krok 4

Pozwól dziecku przygotować dresing – należy wymieszać Sos sałatkowy Knorr z majonezem i jogurtem. Tak przygotowanym sosem niech dziecko doprawi sałatkę.

Krok 5

Od pomidorów odetnij kapelusze. Pozwól dzieciom wydrążyć środek i wypełnić gotową sałatką.

Krok 6

Pomidory przykrywaj kapeluszem, na którym zrób plamki z majonezu tak, aby powstały muchomorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane pomidory
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane pomidory z kurczakiemFaszerowane pomidory z kurczakiem

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.