Faszerowane pomidory z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

30 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

30 gramów

30 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Następnie upiecz mięso w piekarniku.

Krok 3

Razem z dzieckiem przygotuj sałatkę: pokrój ananasa w kostkę, a suszone owoce w paski. Dodaj je do do miski wraz z kiwi, kurczakiem i rodzynkami.

Krok 4

Pozwól dziecku przygotować dresing – należy wymieszać Sos sałatkowy Knorr z majonezem i jogurtem. Tak przygotowanym sosem niech dziecko doprawi sałatkę.

Krok 5

Od pomidorów odetnij kapelusze. Pozwól dzieciom wydrążyć środek i wypełnić gotową sałatką.

Krok 6

Pomidory przykrywaj kapeluszem, na którym zrób plamki z majonezu tak, aby powstały muchomorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej