PRZEPISY.PL

Dziś kapusta i mielone mięso ale nieco inaczej. Główka kapusty faszerowana dobrze przyprawionym mięsem, duszona z boczkiem i pachnącym bulionem. Jakie to dobre.

Kapusta faszerowana mięsem - autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
150
osób dodało do Mniamlisty
150
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • słonina200 g
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula1 szt
  • woda w miarę potrzeb
Kapusta faszerowana mięsem – krok 1

Krok 1

Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
Kapusta faszerowana mięsem – krok 2

Krok 2

Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
Kapusta faszerowana mięsem – krok 3

Krok 3

Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
Kapusta faszerowana mięsem – krok 4

Krok 4

Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
Kapusta faszerowana mięsem – krok 5

Krok 5

Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
Kapusta faszerowana mięsem – krok 6

Krok 6

Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

144
osoby dodały do Mniamlisty
60''
5
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
635
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
104
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe