
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.

Krok 2
Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.

Krok 3
Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej