
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.
Krok 3
Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.
Krok 4
Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej