Kapusta biała na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta biała na sposób chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 kilogram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 2

Krok 3

Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta biała na sposób chińskiKapusta biała na sposób chiński

Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.