
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.

Krok 2
Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.

Krok 3
Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej