Kapusta biała na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta biała na sposób chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 kilogram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 2

Krok 3

Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.

Kapusta biała na sposób chiński - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta biała na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta biała na sposób chińskiKapusta biała na sposób chiński

Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.