
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i poszatkuj na niezbyt długie paski. Przełóż ją do garnka, wymieszaj z przyprawą Knorr i cukrem i odstaw na godzinę.

Krok 2
Paprykę pokrój na cienkie paski, a imbir posiekaj.

Krok 3
Kapustę odciśnij, dodaj ocet, olej sezamowy oraz paprykę i imbir.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i ponownie odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Podawaj posypaną orzeszkami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej