
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
5 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 kilogram
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namoczyć najlepiej przez noc
Krok 2
Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.
Krok 3
Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej