Kapusta z mięsem i grzybami - przepis na kapustę | Przepisy.pl pixel

Kapusta z mięsem i grzybami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

5 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 kilogram

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć najlepiej przez noc

Krok 2

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.

Krok 3

Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta po pendżabsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej