Kapusta z mięsem i grzybami - przepis na kapustę | Przepisy.pl pixel

Kapusta z mięsem i grzybami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 dekagramów

5 dekagramów

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć najlepiej przez noc

Krok 2

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.

Krok 3

Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej