Kapusta z mięsem i grzybami - przepis na kapustę | Przepisy.pl pixel

Kapusta z mięsem i grzybami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

5 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 kilogram

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć najlepiej przez noc

Krok 2

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.

Krok 3

Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej