Kapusta z mięsem i grzybami - przepis na kapustę | Przepisy.pl pixel

Kapusta z mięsem i grzybami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

5 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 kilogram

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć najlepiej przez noc

Krok 2

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.

Krok 3

Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej