
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
5 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 kilogram
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namoczyć najlepiej przez noc
Krok 2
Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.
Krok 3
Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej