Składniki
1 kilogram
20 dekagramów
5 dekagramów
6 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namoczyć najlepiej przez noc
Krok 2
Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.
Krok 3
Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej