
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1.5 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, bekon pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
W dużym garnku przesmaż bekon.
Krok 3
Włóż kapustę, dodaj koper, zalej wodą i przypraw. Gotuj około 60 minut do czasu, gdy kapusta będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej