Kapusta z koprem na kwaśno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta z koprem na kwaśno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1.5 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, bekon pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

W dużym garnku przesmaż bekon.

Krok 3

Włóż kapustę, dodaj koper, zalej wodą i przypraw. Gotuj około 60 minut do czasu, gdy kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z koprem na kwaśno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej