Tosty z mięsem mielonym - chleb tostowy: zapiekany | Przepisy.pl pixel

Tosty z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj mięso i smaż do momentu, gdy się zrumieni.

Krok 2

Mięso zalej 1 szklanką wody, a następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i wymieszaj. Całość gotuj 10 minut.

Krok 3

W tym czasie opiecz tosty i ułóż je na talerzach. Gotowe mięso nałóż na chrupiące tosty, posyp serem i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tosty z mięsem mielonymTosty z mięsem mielonym

Tosty są dość popularne w Polsce, jednak wersja z tego przepisu jest oryginalna i naprawdę godna polecenia. Wariant z mięsem mielonym, bo o nim mowa, to świetna propozycja na kolację – sprawdzi się również jako przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Przygotowanie tostów z mięsem zajmuje niewiele czasu i jest wyjątkowo proste. 

Dla kogo?

Doskonale doprawione mielone w połączeniu z chrupiącą grzanką i startym cheddarem to kompozycja smaków, która powinna przypaść do gustu wszystkim fanom serów i mięs. Co więcej, możesz ją dowolnie modyfikować, zgodnie ze swoimi upodobaniami. Doskonałym dopełnieniem będą np. pieczarki bądź nadająca pikantnego smaku papryczka chili.

Na jaką okazję?

Chociaż tosty z mięsem mielonym będą smacznym śniadaniem lub kolacją, to możesz również serwować je podczas spotkania ze znajomymi. Przygotowanie tej przekąski nie będzie sporym wysiłkiem, a goście z chęcią przekąszą coś idealnego na mały głód. Chleb tostowy z mięsem mielonym = zadowolenie wszystkich smakoszy! 

Czy wiesz, że?

Mielone z chlebem tostowym przyrządzisz za pomocą dodatku Fix Spaghetti Bolognese Knorr. Jedno opakowanie tego specjału wzbogaci smak mięsa i wpłynie na jego aromat. Mamy nadzieję, że przyrządzanie efektownych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.

Dla urozmaicenia:

Możesz podzielić tosty z mielonym na kilka mniejszych grzanek, idealnych na jeden kęs – wtedy w każdą z nich wbij wykałaczkę z oliwką, a będą wyglądały jeszcze bardziej apetycznie. Przystrojone cheddarem oraz udekorowane listkiem pietruszki stanowić będą wyborny poczęstunek.