Tosty z mięsem mielonym - chleb tostowy: zapiekany | Przepisy.pl pixel

Tosty z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj mięso i smaż do momentu, gdy się zrumieni.

Krok 2

Mięso zalej 1 szklanką wody, a następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i wymieszaj. Całość gotuj 10 minut.

Krok 3

W tym czasie opiecz tosty i ułóż je na talerzach. Gotowe mięso nałóż na chrupiące tosty, posyp serem i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tosty z mięsem mielonymTosty z mięsem mielonym

Tosty są dość popularne w Polsce, jednak wersja z tego przepisu jest oryginalna i naprawdę godna polecenia. Wariant z mięsem mielonym, bo o nim mowa, to świetna propozycja na kolację – sprawdzi się również jako przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Przygotowanie tostów z mięsem zajmuje niewiele czasu i jest wyjątkowo proste. 

Dla kogo?

Doskonale doprawione mielone w połączeniu z chrupiącą grzanką i startym cheddarem to kompozycja smaków, która powinna przypaść do gustu wszystkim fanom serów i mięs. Co więcej, możesz ją dowolnie modyfikować, zgodnie ze swoimi upodobaniami. Doskonałym dopełnieniem będą np. pieczarki bądź nadająca pikantnego smaku papryczka chili.

Na jaką okazję?

Chociaż tosty z mięsem mielonym będą smacznym śniadaniem lub kolacją, to możesz również serwować je podczas spotkania ze znajomymi. Przygotowanie tej przekąski nie będzie sporym wysiłkiem, a goście z chęcią przekąszą coś idealnego na mały głód. Chleb tostowy z mięsem mielonym = zadowolenie wszystkich smakoszy! 

Czy wiesz, że?

Mielone z chlebem tostowym przyrządzisz za pomocą dodatku Fix Spaghetti Bolognese Knorr. Jedno opakowanie tego specjału wzbogaci smak mięsa i wpłynie na jego aromat. Mamy nadzieję, że przyrządzanie efektownych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.

Dla urozmaicenia:

Możesz podzielić tosty z mielonym na kilka mniejszych grzanek, idealnych na jeden kęs – wtedy w każdą z nich wbij wykałaczkę z oliwką, a będą wyglądały jeszcze bardziej apetycznie. Przystrojone cheddarem oraz udekorowane listkiem pietruszki stanowić będą wyborny poczęstunek.