Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i pokrój w cienkie paski. Włóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Seler i marchewkę pokrój w małą kostkę.
Krok 3
Przygotuj sos: wymieszaj żółtka, filety anchois, sok z cytryny oraz roztopione masło.
Krok 4
Dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Grzyby polej sosem i piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej