
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i pokrój w cienkie paski. Włóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Seler i marchewkę pokrój w małą kostkę.
Krok 3
Przygotuj sos: wymieszaj żółtka, filety anchois, sok z cytryny oraz roztopione masło.
Krok 4
Dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Grzyby polej sosem i piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej