Kurczak z brokułami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie serowym

o bogatym smaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

491 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj piersi z kurczaka.

Krok 2

Rozdziel brokuły na różyczki i ugotuj w rosole po kurczaku.

Krok 3

Ugotuj Fix Knorr cztery sery z brokułami zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Możesz użyć również rosołu po kurczaku.

Krok 4

Zdejmij sos z ognia i połącz go z majonezem, sokiem z cytryny oraz curry.

Krok 5

Do żaroodpornego naczynia przełóż pierś z kurczaka, na górę brokuły, zalej wszystko serowo-majonezowym sosem i posyp startym serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej