Kurczak z brokułami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie serowym

o bogatym smaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

521 osób wydrukowało

Pobierz pdf

501 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj piersi z kurczaka.

Krok 2

Rozdziel brokuły na różyczki i ugotuj w rosole po kurczaku.

Krok 3

Ugotuj Fix Knorr cztery sery z brokułami zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Możesz użyć również rosołu po kurczaku.

Krok 4

Zdejmij sos z ognia i połącz go z majonezem, sokiem z cytryny oraz curry.

Krok 5

Do żaroodpornego naczynia przełóż pierś z kurczaka, na górę brokuły, zalej wszystko serowo-majonezowym sosem i posyp startym serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej