Kurczak z brokułami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie serowym

o bogatym smaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

528 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj piersi z kurczaka.

Krok 2

Rozdziel brokuły na różyczki i ugotuj w rosole po kurczaku.

Krok 3

Ugotuj Fix Knorr cztery sery z brokułami zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Możesz użyć również rosołu po kurczaku.

Krok 4

Zdejmij sos z ognia i połącz go z majonezem, sokiem z cytryny oraz curry.

Krok 5

Do żaroodpornego naczynia przełóż pierś z kurczaka, na górę brokuły, zalej wszystko serowo-majonezowym sosem i posyp startym serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej