Kurczak z brokułami w sosie serowym
o bogatym smaku
łatwe
499 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj piersi z kurczaka.
Krok 2
Rozdziel brokuły na różyczki i ugotuj w rosole po kurczaku.
Krok 3
Ugotuj Fix Knorr cztery sery z brokułami zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Możesz użyć również rosołu po kurczaku.
Krok 4
Zdejmij sos z ognia i połącz go z majonezem, sokiem z cytryny oraz curry.
Krok 5
Do żaroodpornego naczynia przełóż pierś z kurczaka, na górę brokuły, zalej wszystko serowo-majonezowym sosem i posyp startym serem.
Krok 6
Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej