
Składniki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Krok 2
Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Krok 3
Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Krok 4
Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej