
Składniki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Krok 2
Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Krok 3
Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Krok 4
Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej