Kurczak z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwiniami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniamiKurczak z brzoskwiniami

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.