
Składniki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Krok 2
Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Krok 3
Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Krok 4
Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej