Kurczak z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwiniami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniamiKurczak z brzoskwiniami

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.