Kurczak z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwiniami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniamiKurczak z brzoskwiniami

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.