Kurczak z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwiniami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej