
Składniki
2 łyżki
300 gramów
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.
Krok 2
Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.
Krok 3
Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej