Kurczak z jagodami - przepis na piersi z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z jagodami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.

Krok 2

Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 3

Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej