
Składniki
2 łyżki
300 gramów
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.
Krok 2
Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.
Krok 3
Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej