Kurczak z jagodami - przepis na piersi z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z jagodami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.

Krok 2

Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 3

Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybkie spaghetti carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej