
Składniki
2 łyżki
300 gramów
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.
Krok 2
Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.
Krok 3
Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej