Kurczak z jagodami - przepis na piersi z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z jagodami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.

Krok 2

Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 3

Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej