Kurczak z jagodami - przepis na piersi z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z jagodami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak oczyść, umyj i osusz, a następnie pokrój na plastry.

Krok 2

Rozbij lekko tłuczkiem i oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 3

Przesmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Posyp obficie jagodami i zapiekaj kilka minut. Rada: Nie należy używać żadnych innych sosów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej