Sałatka z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

200 gramów

150 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz. 

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami. 

Krok 4

Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Krok 5

Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej