Sałatka z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

200 gramów

150 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz. 

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami. 

Krok 4

Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Krok 5

Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej