
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz.
Krok 3
Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Krok 5
Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej