Sałatka z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

200 gramów

150 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz. 

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami. 

Krok 4

Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Krok 5

Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej