
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz.
Krok 3
Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Krok 5
Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































