
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynuj pierś z kurczaka z połową jogurtu, doprawiając go przyprawą Knorr. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Obierz gruszki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Orzechy, figi i morele bardzo drobno posiekaj, ser rozkrusz.
Krok 3
Wsyp sos sałatkowy Knorr do reszty jogurtu. Całość dobrze wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Podawaj z chlebem z ziarnami. Całość udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Krok 5
Usmaż mięso na patelni i pokrój w paski.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej