Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, następnie rozkrój wzdłuż.

Krok 2

Posyp Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr, skrop olejem i sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W powstałe po przecięciu kieszonki włóż zrolowany plaster sera i po plasterku pomidora.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj z surówką i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej