Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, następnie rozkrój wzdłuż.

Krok 2

Posyp Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr, skrop olejem i sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W powstałe po przecięciu kieszonki włóż zrolowany plaster sera i po plasterku pomidora.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj z surówką i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej