Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, następnie rozkrój wzdłuż.

Krok 2

Posyp Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr, skrop olejem i sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W powstałe po przecięciu kieszonki włóż zrolowany plaster sera i po plasterku pomidora.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj z surówką i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Siekane kotlety z kurczaka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej