Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

171

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, następnie rozkrój wzdłuż.

Krok 2

Posyp Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr, skrop olejem i sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W powstałe po przecięciu kieszonki włóż zrolowany plaster sera i po plasterku pomidora.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj z surówką i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej