Makaron z kurczakiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 opakowania

600 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni podsmaż na złocisto cebulę pokrojoną w plastry, boczek oraz pierś z kurczaka pokrojone w paski.

Krok 2

W oddzielnym półmisku zrób sos. Zawartość opakowania Nudle Knorr rozpuść w 600 mililitrach gorącej wody, po czym dodaj zimne mleko.

Krok 3

Dodaj do mięsa na patelni suchy makaron z opakowania Nudle Knorr oraz otrzymany sos i doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Gotuj na wolnym ogniu pod pokrywą, aż makaron się ugotuje.

1

Opinie o przepisie

  • Patrycja Gumułczyńska

    Patrycja Gumułczyńska , 16.07.2015

    2/10 Nie polecam Magda Gejsler

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z kurczakiem i boczkiemMakaron z kurczakiem i boczkiem

Makaron z kurczakiem i boczkiem to bardzo prosty i smaczny sposób na obiad, kiedy chcesz przyrządzić mięsne danie, a nie masz zbyt wiele czasu. Od czego zacząć? Na początek podsmaż na patelni cebulę pokrojoną w plastry lub piórka, a następnie dodaj boczek, najlepiej wędzony, oraz kurczaka. Aromatyczny boczek nada całości przyjemnego zapachu, a po podsmażeniu także chrupkości. Będzie świetnie kontrastował z delikatnym mięsem z kurczaka oraz kremowym sosem. Do przyrządzenia dania wykorzystaj chiński makaron instant o charakterystycznych długich i skręconych nitkach. Dzięki temu szybko przygotujesz potrawę i nadasz jej oryginalnego wyglądu. Makaron połam przed włożeniem go na patelnię, zalej sosem serowo-ziołowym i gotuj pod przykryciem. Tak przygotowany makaron z kurczakiem i boczkiem możesz serwować na wiele sposobów. Będzie do niego pasować prosta sałatka z sosem winegretem, a także surówka z selera. Wypróbuj ten przepis i zobacz, jak łatwo da się urozmaicić codzienne obiady. Smacznego!