
Składniki
400 gramów
2 opakowania
600 mililitrów
200 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni podsmaż na złocisto cebulę pokrojoną w plastry, boczek oraz pierś z kurczaka pokrojone w paski.
Krok 2
W oddzielnym półmisku zrób sos. Zawartość opakowania Nudle Knorr rozpuść w 600 mililitrach gorącej wody, po czym dodaj zimne mleko.
Krok 3
Dodaj do mięsa na patelni suchy makaron z opakowania Nudle Knorr oraz otrzymany sos i doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu pod pokrywą, aż makaron się ugotuje.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nudle Ser w ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i boczkiem
Makaron z kurczakiem i boczkiem to bardzo prosty i smaczny sposób na obiad, kiedy chcesz przyrządzić mięsne danie, a nie masz zbyt wiele czasu. Od czego zacząć? Na początek podsmaż na patelni cebulę pokrojoną w plastry lub piórka, a następnie dodaj boczek, najlepiej wędzony, oraz kurczaka. Aromatyczny boczek nada całości przyjemnego zapachu, a po podsmażeniu także chrupkości. Będzie świetnie kontrastował z delikatnym mięsem z kurczaka oraz kremowym sosem. Do przyrządzenia dania wykorzystaj chiński makaron instant o charakterystycznych długich i skręconych nitkach. Dzięki temu szybko przygotujesz potrawę i nadasz jej oryginalnego wyglądu. Makaron połam przed włożeniem go na patelnię, zalej sosem serowo-ziołowym i gotuj pod przykryciem. Tak przygotowany makaron z kurczakiem i boczkiem możesz serwować na wiele sposobów. Będzie do niego pasować prosta sałatka z sosem winegretem, a także surówka z selera. Wypróbuj ten przepis i zobacz, jak łatwo da się urozmaicić codzienne obiady. Smacznego!