Aromatyczny makaron z krewetkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i przykryj.

Krok 2

Czosnek posiekaj, a krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i zarumień, po czym dodaj krewetki i duś przez 5 minut pod przykryciem.

Krok 4

Dodaj Delikat Knorr, paprykę i pieprz, wymieszaj i dorzuć makaron. Smaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej