Aromatyczny makaron z krewetkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i przykryj.

Krok 2

Czosnek posiekaj, a krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i zarumień, po czym dodaj krewetki i duś przez 5 minut pod przykryciem.

Krok 4

Dodaj Delikat Knorr, paprykę i pieprz, wymieszaj i dorzuć makaron. Smaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cannelloni ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej