Aromatyczny makaron z krewetkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i przykryj.

Krok 2

Czosnek posiekaj, a krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i zarumień, po czym dodaj krewetki i duś przez 5 minut pod przykryciem.

Krok 4

Dodaj Delikat Knorr, paprykę i pieprz, wymieszaj i dorzuć makaron. Smaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej