Makaron w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

600 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • lala

    lala , 22.09.2021

    Makaron jest przepyszny! U mnie smakował całej rodzince

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ijka Bum

    Ijka Bum , 08.02.2019

    dodałam Fix chili con carne - rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mika

    Wojciech Mika , 26.03.2017

    Jaki FIX?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej