
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
300 gramów
600 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.
Krok 3
Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej