Makaron w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

600 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • lala

    lala , 22.09.2021

    Makaron jest przepyszny! U mnie smakował całej rodzince

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ijka Bum

    Ijka Bum , 08.02.2019

    dodałam Fix chili con carne - rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mika

    Wojciech Mika , 26.03.2017

    Jaki FIX?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron penne al Forno
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej