
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
300 gramów
600 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.
Krok 3
Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej