Makaron w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

600 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • lala

    lala , 22.09.2021

    Makaron jest przepyszny! U mnie smakował całej rodzince

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ijka Bum

    Ijka Bum , 08.02.2019

    dodałam Fix chili con carne - rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mika

    Wojciech Mika , 26.03.2017

    Jaki FIX?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej