
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
200 gramów
0.5 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.
Krok 2
Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.
Krok 3
Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej