
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
200 gramów
0.5 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.
Krok 2
Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.
Krok 3
Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































