Sałatka z kurczaka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 2

Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 3

Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej