Sałatka z kurczaka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 2

Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 3

Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej