Sałatka z kurczaka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 2

Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 3

Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej