Sałatka z kurczaka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kurczaka w wodzie. Możesz też użyć mięso z kurczaka z rosołu.Oddziel od kości, pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 2

Posyp lekko papryką i odstaw. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 3

Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Odcedź fasolę i groszek, dobrze opłucz pod bieżącą wodą.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej