Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
447 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

773 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z gotowania rosołu rozdrobnij palcami.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 1

Krok 2

Kapustę pekińską poszatkuj, a paprykę i ogórki pokrój w cienkie paski.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 2

Krok 3

Marynowany imbir bardzo drobno posiekaj. Połącz w misce wszystkie składniki.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze słodkim sosem chili.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną listkami kolendry oraz kiełkami.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada szpinakowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej  Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej

Jeśli lubisz kuchnię azjatycką i masz ochotę na prostą przekąskę, spróbuj sałatki orientalnej z kapusty pekińskiej. Potrawy z Dalekiego Wschodu mogą być naprawdę łatwe w przygotowaniu, czasem wystarczy tylko kilka odpowiednio dobranych składników. Sekret orientalnego smaku tej sałatki stanowią sos chili oraz marynowany imbir. Jej podstawą jest: kapusta pekińska, gotowane mięso z kurczaka, a także świeży ogórek oraz papryka, dzięki którym sałatka będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Marynowany imbir pokrój bardzo drobno – ma on wyrazisty, pikantny i cierpki smak, który będzie doskonale uzupełniał łagodne warzywa i delikatne mięso z kurczaka. Przed podaniem polej sałatkę sosem czosnkowo-ziołowym z dodatkiem słodkiego sosu chili. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a na koniec posyp potrawę kiełkami fasoli oraz świeżą kolendrą, które dodadzą jej jeszcze więcej orientalnego charakteru. Sałatkę z kapusty pekińskiej serwuj jako dodatek do głównego dania albo jako samodzielną przekąskę. Z pewnością sprawdzi się na wiele okazji.