Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
447 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

777 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z gotowania rosołu rozdrobnij palcami.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 1

Krok 2

Kapustę pekińską poszatkuj, a paprykę i ogórki pokrój w cienkie paski.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 2

Krok 3

Marynowany imbir bardzo drobno posiekaj. Połącz w misce wszystkie składniki.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze słodkim sosem chili.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną listkami kolendry oraz kiełkami.

Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej  Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej

Jeśli lubisz kuchnię azjatycką i masz ochotę na prostą przekąskę, spróbuj sałatki orientalnej z kapusty pekińskiej. Potrawy z Dalekiego Wschodu mogą być naprawdę łatwe w przygotowaniu, czasem wystarczy tylko kilka odpowiednio dobranych składników. Sekret orientalnego smaku tej sałatki stanowią sos chili oraz marynowany imbir. Jej podstawą jest: kapusta pekińska, gotowane mięso z kurczaka, a także świeży ogórek oraz papryka, dzięki którym sałatka będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Marynowany imbir pokrój bardzo drobno – ma on wyrazisty, pikantny i cierpki smak, który będzie doskonale uzupełniał łagodne warzywa i delikatne mięso z kurczaka. Przed podaniem polej sałatkę sosem czosnkowo-ziołowym z dodatkiem słodkiego sosu chili. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a na koniec posyp potrawę kiełkami fasoli oraz świeżą kolendrą, które dodadzą jej jeszcze więcej orientalnego charakteru. Sałatkę z kapusty pekińskiej serwuj jako dodatek do głównego dania albo jako samodzielną przekąskę. Z pewnością sprawdzi się na wiele okazji.