
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy wodę na makaron. W tym samy czasie czyścimy pierś z kurczaka, kroimy ją w drobne paski i marynujemy w paście przygotowanej z kostki rosołowej Knorr i 4 łyżek oleju rzepakowego.
Krok 2
Mięso podsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju. W tym czasie woda na makaron powinna nam się zagotować. Lekko ją solimy, wlewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy makaron i gotujemy do czasu aż będzie lekko twardy.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie talarki. Cukinię parzymy wrzątkiem, kroimy wzdłuż na 4 części, wydrążamy miąższ i siekamy na cienkie talarki.
Krok 4
Do podsmażonej piersi dodajemy cebulę i pieczarki, leciutko solimy. Po dwóch minutach dorzucamy cukinię.
Krok 5
Sos serowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlewamy do mięsa z warzywami, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Dusimy około 3-4 minut.
Krok 6
Makaron odcedzamy, gorący wykładamy na talerz, polewamy sosem.Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej