
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy wodę na makaron. W tym samy czasie czyścimy pierś z kurczaka, kroimy ją w drobne paski i marynujemy w paście przygotowanej z kostki rosołowej Knorr i 4 łyżek oleju rzepakowego.
Krok 2
Mięso podsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju. W tym czasie woda na makaron powinna nam się zagotować. Lekko ją solimy, wlewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy makaron i gotujemy do czasu aż będzie lekko twardy.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie talarki. Cukinię parzymy wrzątkiem, kroimy wzdłuż na 4 części, wydrążamy miąższ i siekamy na cienkie talarki.
Krok 4
Do podsmażonej piersi dodajemy cebulę i pieczarki, leciutko solimy. Po dwóch minutach dorzucamy cukinię.
Krok 5
Sos serowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlewamy do mięsa z warzywami, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Dusimy około 3-4 minut.
Krok 6
Makaron odcedzamy, gorący wykładamy na talerz, polewamy sosem.Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej