
Składniki
null
null
null
100 gramów
0.75 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.
Krok 2
Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.
Krok 3
Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.
Krok 4
Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej