Śledzie w zielonym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zielonym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

100 gramów

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.

Krok 2

Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.

Krok 3

Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.

Krok 4

Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej