PRZEPISY.PL

Śledzie w zielonym cieście

Autor: pasibrzuch
  • 15
  • 4
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej
  • pieprz
  • sól
  • liście szpinaku100 g
  • mleko0.75 szklanki
  • jajka2 szt
  • mąka1 szklanka
  • matiasy6 szt
    • Krok 1

      filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.
    • Krok 2

      Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.
    • Krok 3

      Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.
    • Krok 4

      Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    14
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    14
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    30
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    28
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe