Składniki
null
null
null
100 gramów
0.75 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.
Krok 2
Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.
Krok 3
Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.
Krok 4
Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej