Śledzie w zielonym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zielonym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

100 gramów

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.

Krok 2

Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.

Krok 3

Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.

Krok 4

Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej