Śledzie w zielonym cieście

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

0

100 gramów

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.

Krok 2

Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.

Krok 3

Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.

Krok 4

Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej