Śledzie w zielonym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

100 gramów

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety namocz w mleko i pozostaw na kilka minut. Następnie wyciągnij filety z mleka i osusz.

Krok 2

Porwij liście szpinaku, zmiksuj z jajkami, mąką, pół szklanki wody i przyprawami na gładką masę.

Krok 3

Śledzie pokrój na połówki i oprósz mąką.

Krok 4

Następnie zanurzaj filety w cieście szpinakowym i smaż na głębokim oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zielonym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej