
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
125 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zetrzyj marchew. Obierz i drobno pokrój seler naciowy. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj marchew, seler naciowy, czosnek i wymieszaj.

Krok 3
Dodaj mielone mięso.

Krok 4
Następnie dolej wino i gotuj do odparowania.

Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr Spaghetti Bolognese z wodą, a następnie dodaj na patelnię razem z gałązką rozmarynu. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu.

Krok 6
Kiedy sos będzie gotowy wyjmij rozmaryn. Dodaj natkę pietruszki, połącz sos z makaronem,

Krok 7
Podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z mielonym mięsem
Co ciekawe, makaron tagliatelle stworzył renesansowy szef kuchni, zainspirowany ślubną fryzurą jednej z włoskich arystokratek. Ma kształt długich, płaskich wstążek i jest wyśmienity do serwowania z gęstym sosem. Do przygotowania tej potrawy wybierz mięso mielone, najlepiej wieprzowo-wołowe, które dobrze skomponuje się z intensywnie pomidorowym bolognese. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na grubych oczkach tarki, a seler obierz i pokrój. Wymienione produkty podsmaż na oliwie. Jeśli lubisz mocno warzywne sosy, możesz uwzględnić również pomidory bez skórki, cukinię lub paprykę. Następnie do podsmażonych składników dodaj mięso, przyprawę połączoną z wodą i gałązkę rozmarynu, który nada potrawie wyrazistego smaku. Całość duś do momentu, aż cały płyn wyparuje. Wyjmij rozmaryn i zamiast niego dołącz natkę pietruszki, zioła prowansalskie lub bazylię. Tagliatelle ugotuj al dente i wymieszaj z sosem na patelni. Pobierz ten przepis — dzięki niemu przygotujesz smaczne danie makaronowe!