
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
null
500 gramów
null
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Gdy się zrumieni dodaj mięso. Smaż 5 minut.
Krok 2
Jabłko posiekaj, pomidory obierz ze skórki.
Krok 3
Następnie do mięsa dodaj przecier pomidorowy, posiekane jabłko, sól, pieprz, cukier, bazylię i obrane pomidory. Duś około 40 minut.
Krok 4
Ugotuj makaron, po czym wyłóż je na salaterkę, wymieszaj z przygotowanym sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej