Tagliatelle z mięsnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z mięsnym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

null

500 gramów

null

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Gdy się zrumieni dodaj mięso. Smaż 5 minut.

Krok 2

Jabłko posiekaj, pomidory obierz ze skórki.

Krok 3

Następnie do mięsa dodaj przecier pomidorowy, posiekane jabłko, sól, pieprz, cukier, bazylię i obrane pomidory. Duś około 40 minut.

Krok 4

Ugotuj makaron, po czym wyłóż je na salaterkę, wymieszaj z przygotowanym sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej