Tagliatelle z mięsnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z mięsnym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

null

500 gramów

null

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Gdy się zrumieni dodaj mięso. Smaż 5 minut.

Krok 2

Jabłko posiekaj, pomidory obierz ze skórki.

Krok 3

Następnie do mięsa dodaj przecier pomidorowy, posiekane jabłko, sól, pieprz, cukier, bazylię i obrane pomidory. Duś około 40 minut.

Krok 4

Ugotuj makaron, po czym wyłóż je na salaterkę, wymieszaj z przygotowanym sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej