
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1.5 szklanki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2
Mięso mielone połącz z połową szklanką wody i dopraw według uznania. Następnie wyrób rękoma masę i zrób małe pulpeciki.

Krok 3
Cebulę i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie.

Krok 4
Następnie dodaj pulpeciki i całość smaż kilka minut.

Krok 5
Fix Knorr połącz w przecierem pomidorowym i szklanką wody. Całość wlej na patelnię z pulpecikami.

Krok 6
Dodaj pozostałe przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z makaronem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese z pulpecikami
Otoczony gęstym, dość pikantnym sosem makaron z dodatkiem mięsnych pulpecików i świeżych ziół to klasyczne włoskie danie. Ta potrawa z pewnością przypadnie Ci do gustu, jeśli lubisz gęste mięsne sosy. Podsmażone razem z cebulą i czosnkiem pulpeciki z mięsa cielęcego wzbogać dodatkiem przypraw, np. suszonego oregano, bazylii lub pikantnego peperoncino. Ostre, aromatyczne i wyraziste będą doskonale współgrały z delikatnym makaronem. Całość posyp płatkami parmezanu lub niewielkimi kawałkami mozzarelli. Potrawa będzie pyszna, jeśli do sosu dodasz pomidory bez skórki. Zamiast nich sprawdzi się także passata pomidorowa. Serwuj danie z kawałkiem świeżego pieczywa i oliwą. Ze spaghetti bolognese z pulpecikami dobrze smakować będą też czosnkowe grzanki. Obiadowe danie tego typu będzie wyśmienite z dodatkiem świeżych warzyw – przygotuj więc sałatkę na bazie roszponki lub rukoli. Podawaj ją z oliwą i pestkami słonecznika lub dołącz do niej warzywa sezonowe. Zobacz, jak przyrządzić pyszny makaron. Sprawdź nasz przepis.