Spaghetti bolognese z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z pulpecikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone połącz z połową szklanką wody i dopraw według uznania. Następnie wyrób rękoma masę i zrób małe pulpeciki.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 2

Krok 3

Cebulę i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pulpeciki i całość smaż kilka minut.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr połącz w przecierem pomidorowym i szklanką wody. Całość wlej na patelnię z pulpecikami.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 5

Krok 6

Dodaj pozostałe przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z makaronem.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti bolognese z pulpecikami Spaghetti bolognese z pulpecikami

Otoczony gęstym, dość pikantnym sosem makaron z dodatkiem mięsnych pulpecików i świeżych ziół to klasyczne włoskie danie. Ta potrawa z pewnością przypadnie Ci do gustu, jeśli lubisz gęste mięsne sosy. Podsmażone razem z cebulą i czosnkiem pulpeciki z mięsa cielęcego wzbogać dodatkiem przypraw, np. suszonego oregano, bazylii lub pikantnego peperoncino. Ostre, aromatyczne i wyraziste będą doskonale współgrały z delikatnym makaronem. Całość posyp płatkami parmezanu lub niewielkimi kawałkami mozzarelli. Potrawa będzie pyszna, jeśli do sosu dodasz pomidory bez skórki. Zamiast nich sprawdzi się także passata pomidorowa. Serwuj danie z kawałkiem świeżego pieczywa i oliwą. Ze spaghetti bolognese z pulpecikami dobrze smakować będą też czosnkowe grzanki. Obiadowe danie tego typu będzie wyśmienite z dodatkiem świeżych warzyw – przygotuj więc sałatkę na bazie roszponki lub rukoli. Podawaj ją z oliwą i pestkami słonecznika lub dołącz do niej warzywa sezonowe. Zobacz, jak przyrządzić pyszny makaron. Sprawdź nasz przepis.