
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
20 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek, cebule pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż warzywa. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.

Krok 2
Mięso mielone dopraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz oregano, dodaj podsmażone i wystudzone warzywa oraz namoczoną, odciśniętą bułkę. Energicznie wymieszaj. Formuj z masy małe kulki.

Krok 3
Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj z wodą według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Masę mięsną wrzuć na patelnię. Smaż ją ze wszystkich stron na rumiany kolor. Następnie zalej wszystko sosem i duś około 15 minut - do momentu, kiedy mięso będzie gotowe. Podawaj z makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpeciki z makaronem
Mięciutkie pulpeciki na włoską nutę, czyli skąpane w aromatycznym pomidorowym sosie i podane z makaronem, wręcz rozpływają się w ustach. Pulpeciki z makaronem mogą być popisowym daniem nawet początkujących kucharzy – są banalnie proste w przygotowaniu. Zamiast czerstwej bułki, namoczonej w wodzie lub mleku, równie dobrze możesz użyć bułki tartej, a mielone mięso wieprzowe zastąpić delikatnym mięsem z indyka. Sos pomidorowy warto wzbogacić natomiast dodatkiem zielonego groszku, świeżego lub mrożonego, a jeśli chcesz, aby był lekko pikantny, dopraw go drobno posiekaną papryczką chili. Pulpeciki podawaj wraz z makaronem penne lub tagliatelle – oczywiście ugotowanym al dente, czyli lekko twardawym i sprężystym. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii i posyp startym parmezanem. Jak mówi się we Włoszech – Buon appetito!