
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
20 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek, cebule pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż warzywa. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.

Krok 2
Mięso mielone dopraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz oregano, dodaj podsmażone i wystudzone warzywa oraz namoczoną, odciśniętą bułkę. Energicznie wymieszaj. Formuj z masy małe kulki.

Krok 3
Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj z wodą według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Masę mięsną wrzuć na patelnię. Smaż ją ze wszystkich stron na rumiany kolor. Następnie zalej wszystko sosem i duś około 15 minut - do momentu, kiedy mięso będzie gotowe. Podawaj z makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpeciki z makaronem
Mięciutkie pulpeciki na włoską nutę, czyli skąpane w aromatycznym pomidorowym sosie i podane z makaronem, wręcz rozpływają się w ustach. Pulpeciki z makaronem mogą być popisowym daniem nawet początkujących kucharzy – są banalnie proste w przygotowaniu. Zamiast czerstwej bułki, namoczonej w wodzie lub mleku, równie dobrze możesz użyć bułki tartej, a mielone mięso wieprzowe zastąpić delikatnym mięsem z indyka. Sos pomidorowy warto wzbogacić natomiast dodatkiem zielonego groszku, świeżego lub mrożonego, a jeśli chcesz, aby był lekko pikantny, dopraw go drobno posiekaną papryczką chili. Pulpeciki podawaj wraz z makaronem penne lub tagliatelle – oczywiście ugotowanym al dente, czyli lekko twardawym i sprężystym. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii i posyp startym parmezanem. Jak mówi się we Włoszech – Buon appetito!