Pulpeciki rybne po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki rybne po tajsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PULPECIKI RYBNE PO TAJSKU przygotowałem z listkami limonki kaffir. Bardzo je lubię, bo mają piękny, intensywny, cytrynowy zapach. Kupisz je w sklepikach z jedzeniem orientalnym, a jeśli ci się nie uda, możesz użyć świeżo startej skórki cytrynowej.

Krok 2

Przygotuj marynatę: zagotuj ocet z wodą i cukrem pudrem. Zdejmij z ognia, dodaj imbir, czosnek i dymki. Ogórka nie obieraj, tylko przekrój wzdłuż na 4 części i usuń nasionka. Ćwiartki ogórka pokrój w długie, cieniutkie paseczki i zalej je marynatą. Wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Zmiksuj rybę z pastą curry i cukrem. Dodaj jajko, miksuj jeszcze chwilę. Wymieszaj z mąką, fasolką i listkami limetki. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj jeszcze trochę mąki. Na blacie oprószonym mąką uformuj okrągłe pulpeciki i dokładnie obtocz je w mące. Rozgrzej tłuszcz we frytownicy do 180 stopni. Partiami wrzucaj pulpeciki i smaż je na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerzach układaj marynowane ogórki, a na nich pulpeciki. Skrapiaj marynatą i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki rybne po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej