
Składniki
2 litry
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
800 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.
Krok 2
Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3
Smażymy pulpety na oleju roślinnym.
Krok 4
W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej