Składniki
800 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
4 łyżki
2 litry
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.
Krok 2
Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3
Smażymy pulpety na oleju roślinnym.
Krok 4
W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej