Pulpety drobiowe z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety drobiowe z papryką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

2 litry

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.

Krok 2

Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 3

Smażymy pulpety na oleju roślinnym.

Krok 4

W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej