Pulpety drobiowe z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety drobiowe z papryką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

800 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.

Krok 2

Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 3

Smażymy pulpety na oleju roślinnym.

Krok 4

W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety drobiowe z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej