
Składniki
800 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
4 łyżki
2 litry
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.
Krok 2
Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3
Smażymy pulpety na oleju roślinnym.
Krok 4
W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej