
Składniki
2 litry
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
800 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy bardzo drobno czerwoną paprykę i łączymy razem z mięsem mielonym, 2 jajkami, bułką tartą mini-kostkami Knorr - pietruszka, Delikatem Knorr i pozostałymi przyprawami.
Krok 2
Formujemy pulpety i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3
Smażymy pulpety na oleju roślinnym.
Krok 4
W szerokim rondlu/garnku zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Przekładamy do powstałego sosu podsmażone pulpety. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Podajemy z ryżem przyprawionym kurkumą i lekką sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej