Pulpety wieprzowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety wieprzowe z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

250 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do dużej miski, dodaj jajko, bułkę tartą i natkę pietruszki.

Pulpety wieprzowe z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj małe pulpety i obsmaż je w garnku na dwóch łyżkach masła. Odstaw na bok.

Pulpety wieprzowe z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę, pieczarki przekrój na ćwiartki. Warzywa smaż na patelni na pozostałym maśle ok. 5 min.

Pulpety wieprzowe z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Całość przełóż do garnka z pulpetami, wlej wodę, wsyp Fix Knorr i delikatnie wymieszaj.

Pulpety wieprzowe z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Gotuj 15 minut, na koniec dodaj ogórka kiszonego pokrojonego w plasterki, wymieszaj i podawaj.

Pulpety wieprzowe z pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety wieprzowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety wieprzowe z pieczarkamiPulpety wieprzowe z pieczarkami

Porcję mięsa mielonego zawsze dobrze mieć w zapasie w zamrażarce. Jest produktem niezwykle uniwersalnym, z którego w parę chwil można przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Pulpety wieprzowe z pieczarkami to jeden z tych przepisów, które nigdy nie wychodzą z mody.

Dla kogo?

Dla osób, które lubią gotować różnorodnie, ale nie przepadają za zbyt wymyślnymi i trudno dostępnymi składnikami. Pulpety wieprzowe to potrawa, która przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

Na jaką okazję?

Codzienny obiad czy może bardziej uroczysty niedzielny posiłek? Mięsne pulpety z pieczarkami smakują wyśmienicie niezależnie od dnia tygodnia.

Czy wiesz, że?

Mięso można kupić już zmielone lub zrobić to samodzielnie w domu przy użyciu specjalnej maszynki. Jaki rodzaj będzie najlepszy? Będąc w sklepie, rozglądajcie się np. za łopatką wieprzową.

Dla urozmaicenia:

Pulpety wieprzowe z pieczarkami bardzo dobrze smakują w towarzystwie tartych buraczków albo mizerii.