Kurczak w serowej panierce
NOWY PRZEPIS
łatwe
132 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
100 mililitrów
70 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zanurz z kurczaka w rozbitym jajku. Obtocz w panierce Knorr.

Krok 2
Ułóż na blasze do pieczenia wyścielonej pergaminem. Mięso posmaruj z wierzchu olejem.

Krok 3
Pokrój ziemniaki i warzywa na kawałki podobnej wielkości, obtocz w pozostałym oleju, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, umieść na pergaminie na drugiej blasze do pieczenia.

Krok 4
Wstaw kurczaka do rozgrzanego do 190*C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie dołóż blachę z warzywami. Piecz wszystko razem przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.


Dobra rada:
Dla lepszego efektu wymieszaj z produktem Knorr swoje ulubione nasiona, m.in. słonecznik lub sezam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak serowy
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w serowej panierce
Chcecie urozmaicić dania ze swojego menu? A może znudziło Wam się tradycyjne przygotowanie kurczaka? Dobrze trafiliście, ponieważ nasza receptura jest naprawdę ciekawa i przypadnie każdemu do gustu. Udka w serowej panierze to nowa odsłona kurczaka, której z pewnością jeszcze nie próbowaliście. To danie jest proste do przyrządzenia, a efekt zawsze okazuje się fenomenalny. Nie macie dużo czasu na gotowanie? Dobrze się składa, ponieważ udka w serowej panierce znajdą się na Waszych talerzach w pół godziny. Smaczne, proste i szybkie do przyrządzenia, czego chcieć więcej?
Dla kogo?
To danie świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią połączenie mięsa i sera. Jeżeli nie przepadacie za jednym z tych składników, to wybierzcie inną potrawę do przyrządzenia!
Na jaką okazję?
Jesteśmy pewni, że udka w serowej panierce skradną całe show podczas obiadu rodzinnego. Zaserwujcie je swoim domownikom lub gościom, a wszyscy będą zadowoleni. Lepiej przygotujcie więcej porcji, bo może pojawić się pytanie o dokładkę! Udka w serowej panierce dobrze sprawdzą się również jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. To ciepłe danie z pewnością umili Wam wieczór!
Czy wiesz, że?
Gruba mielona bułka tarta poprawia konsystencję panierki. Możecie dorzucić ją do swojej potrawy, a z pewnością poczujecie różnicę!
Dla urozmaicenia:
Zadbajcie o dodatki do mięsa. Polecamy podawanie udek w towarzystwie ziemniaków i warzyw, które możecie przyrządzić z kurczakiem w piekarniku. Można by rzec, że to dwie pieczenie na jednym ruszcie! Nie przepadacie za ziemniakami i warzywami w takiej odsłonie? Nic straconego! Równie dobrze możecie przygotować frytki i ulubioną surówkę. Wybór dodatków pozostawiamy Wam.