
Składniki
600 gramów
100 mililitrów
70 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zanurz z kurczaka w rozbitym jajku. Obtocz w panierce Knorr.

Krok 2
Ułóż na blasze do pieczenia wyścielonej pergaminem. Mięso posmaruj z wierzchu olejem.

Krok 3
Pokrój ziemniaki i warzywa na kawałki podobnej wielkości, obtocz w pozostałym oleju, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, umieść na pergaminie na drugiej blasze do pieczenia.

Krok 4
Wstaw kurczaka do rozgrzanego do 190*C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie dołóż blachę z warzywami. Piecz wszystko razem przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.


Dobra rada:
Dla lepszego efektu wymieszaj z produktem Knorr swoje ulubione nasiona, m.in. słonecznik lub sezam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak serowy
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w serowej panierce
Chcecie urozmaicić dania ze swojego menu? A może znudziło Wam się tradycyjne przygotowanie kurczaka? Dobrze trafiliście, ponieważ nasza receptura jest naprawdę ciekawa i przypadnie każdemu do gustu. Udka w serowej panierze to nowa odsłona kurczaka, której z pewnością jeszcze nie próbowaliście. To danie jest proste do przyrządzenia, a efekt zawsze okazuje się fenomenalny. Nie macie dużo czasu na gotowanie? Dobrze się składa, ponieważ udka w serowej panierce znajdą się na Waszych talerzach w pół godziny. Smaczne, proste i szybkie do przyrządzenia, czego chcieć więcej?
Dla kogo?
To danie świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią połączenie mięsa i sera. Jeżeli nie przepadacie za jednym z tych składników, to wybierzcie inną potrawę do przyrządzenia!
Na jaką okazję?
Jesteśmy pewni, że udka w serowej panierce skradną całe show podczas obiadu rodzinnego. Zaserwujcie je swoim domownikom lub gościom, a wszyscy będą zadowoleni. Lepiej przygotujcie więcej porcji, bo może pojawić się pytanie o dokładkę! Udka w serowej panierce dobrze sprawdzą się również jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. To ciepłe danie z pewnością umili Wam wieczór!
Czy wiesz, że?
Gruba mielona bułka tarta poprawia konsystencję panierki. Możecie dorzucić ją do swojej potrawy, a z pewnością poczujecie różnicę!
Dla urozmaicenia:
Zadbajcie o dodatki do mięsa. Polecamy podawanie udek w towarzystwie ziemniaków i warzyw, które możecie przyrządzić z kurczakiem w piekarniku. Można by rzec, że to dwie pieczenie na jednym ruszcie! Nie przepadacie za ziemniakami i warzywami w takiej odsłonie? Nic straconego! Równie dobrze możecie przygotować frytki i ulubioną surówkę. Wybór dodatków pozostawiamy Wam.