Składniki
600 gramów
100 mililitrów
70 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zanurz z kurczaka w rozbitym jajku. Obtocz w panierce Knorr.
Krok 2
Ułóż na blasze do pieczenia wyścielonej pergaminem. Mięso posmaruj z wierzchu olejem.
Krok 3
Pokrój ziemniaki i warzywa na kawałki podobnej wielkości, obtocz w pozostałym oleju, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, umieść na pergaminie na drugiej blasze do pieczenia.
Krok 4
Wstaw kurczaka do rozgrzanego do 190*C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie dołóż blachę z warzywami. Piecz wszystko razem przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.
Dobra rada:
Dla lepszego efektu wymieszaj z produktem Knorr swoje ulubione nasiona, m.in. słonecznik lub sezam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak serowy
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w serowej panierce
Chcecie urozmaicić dania ze swojego menu? A może znudziło Wam się tradycyjne przygotowanie kurczaka? Dobrze trafiliście, ponieważ nasza receptura jest naprawdę ciekawa i przypadnie każdemu do gustu. Udka w serowej panierze to nowa odsłona kurczaka, której z pewnością jeszcze nie próbowaliście. To danie jest proste do przyrządzenia, a efekt zawsze okazuje się fenomenalny. Nie macie dużo czasu na gotowanie? Dobrze się składa, ponieważ udka w serowej panierce znajdą się na Waszych talerzach w pół godziny. Smaczne, proste i szybkie do przyrządzenia, czego chcieć więcej?
Dla kogo?
To danie świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią połączenie mięsa i sera. Jeżeli nie przepadacie za jednym z tych składników, to wybierzcie inną potrawę do przyrządzenia!
Na jaką okazję?
Jesteśmy pewni, że udka w serowej panierce skradną całe show podczas obiadu rodzinnego. Zaserwujcie je swoim domownikom lub gościom, a wszyscy będą zadowoleni. Lepiej przygotujcie więcej porcji, bo może pojawić się pytanie o dokładkę! Udka w serowej panierce dobrze sprawdzą się również jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. To ciepłe danie z pewnością umili Wam wieczór!
Czy wiesz, że?
Gruba mielona bułka tarta poprawia konsystencję panierki. Możecie dorzucić ją do swojej potrawy, a z pewnością poczujecie różnicę!
Dla urozmaicenia:
Zadbajcie o dodatki do mięsa. Polecamy podawanie udek w towarzystwie ziemniaków i warzyw, które możecie przyrządzić z kurczakiem w piekarniku. Można by rzec, że to dwie pieczenie na jednym ruszcie! Nie przepadacie za ziemniakami i warzywami w takiej odsłonie? Nic straconego! Równie dobrze możecie przygotować frytki i ulubioną surówkę. Wybór dodatków pozostawiamy Wam.