Kurczak w serowej panierce - chrupiący: przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w serowej panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 mililitrów

70 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zanurz z kurczaka w rozbitym jajku. Obtocz w panierce Knorr.

Kurczak w serowej panierce - Krok 1

Krok 2

Ułóż na blasze do pieczenia wyścielonej pergaminem. Mięso posmaruj z wierzchu olejem.

Kurczak w serowej panierce - Krok 2

Krok 3

Pokrój ziemniaki i warzywa na kawałki podobnej wielkości, obtocz w pozostałym oleju, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, umieść na pergaminie na drugiej blasze do pieczenia.

Kurczak w serowej panierce - Krok 3

Krok 4

Wstaw kurczaka do rozgrzanego do 190*C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie dołóż blachę z warzywami. Piecz wszystko razem przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.

Kurczak w serowej panierce - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dla lepszego efektu wymieszaj z produktem Knorr swoje ulubione nasiona, m.in. słonecznik lub sezam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w serowej panierceKurczak w serowej panierce

Chcecie urozmaicić dania ze swojego menu? A może znudziło Wam się tradycyjne przygotowanie kurczaka? Dobrze trafiliście, ponieważ nasza receptura jest naprawdę ciekawa i przypadnie każdemu do gustu. Udka w serowej panierze to nowa odsłona kurczaka, której z pewnością jeszcze nie próbowaliście. To danie jest proste do przyrządzenia, a efekt zawsze okazuje się fenomenalny. Nie macie dużo czasu na gotowanie? Dobrze się składa, ponieważ udka w serowej panierce znajdą się na Waszych talerzach w pół godziny. Smaczne, proste i szybkie do przyrządzenia, czego chcieć więcej?

Dla kogo?

To danie świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią połączenie mięsa i sera. Jeżeli nie przepadacie za jednym z tych składników, to wybierzcie inną potrawę do przyrządzenia!

Na jaką okazję?

Jesteśmy pewni, że udka w serowej panierce skradną całe show podczas obiadu rodzinnego. Zaserwujcie je swoim domownikom lub gościom, a wszyscy będą zadowoleni. Lepiej przygotujcie więcej porcji, bo może pojawić się pytanie o dokładkę! Udka w serowej panierce dobrze sprawdzą się również jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. To ciepłe danie z pewnością umili Wam wieczór!

Czy wiesz, że?

Gruba mielona bułka tarta poprawia konsystencję panierki. Możecie dorzucić ją do swojej potrawy, a z pewnością poczujecie różnicę!

Dla urozmaicenia:

Zadbajcie o dodatki do mięsa. Polecamy podawanie udek w towarzystwie ziemniaków i warzyw, które możecie przyrządzić z kurczakiem w piekarniku. Można by rzec, że to dwie pieczenie na jednym ruszcie! Nie przepadacie za ziemniakami i warzywami w takiej odsłonie? Nic straconego! Równie dobrze możecie przygotować frytki i ulubioną surówkę. Wybór dodatków pozostawiamy Wam.