
Składniki
150 gramów
150 gramów
150 gramów
50 gramów
50 gramów
70 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mleko z mąką, warzywa pokrój w grube plastry.

Krok 2
W powstałej zawiesinie zamocz pokrojone warzywa i obtocz je w panierce Knorr.

Krok 3
Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem i skrop oliwą z oliwek.

Krok 4
Warzywa piecz w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 20-30 minut.


Dobra rada:
Dla lepszego efektu panierkę Knorr wymieszaj ulubionymi nasionami np. ziarnem słonecznika, siemieniem lub sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak serowy
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa w panierce
Szukacie pomysłu na ciepłą przekąskę? A może nie macie pojęcia, jaki dodatek wybrać do dania głównego? Jeżeli odpowiedzieliście twierdząco na te pytania, to nasza receptura z pewnością sprawdzi się w Waszej kuchni! Dziś serwujemy warzywa w panierce z piekarnika. Do przygotowania tej potrawy będziecie potrzebować bakłażana, cukinii oraz słodkich ziemniaków.
Dla kogo?
Boicie się, że przepis jest dla Was zbyt skomplikowany? Zupełnie niepotrzebnie! Nasza receptura jest tak prosta, że każdy sobie z nią poradzi. Jeżeli więc dopiero zaczynacie przygodę z gotowaniem, to sięgnijcie po przepis na panierowane warzywa. Będzie prosto i szybko, ale bardzo efektownie!
Na jaką okazję?
Nie potrzebujecie do tego specjalnych okoliczności! To danie świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia. Możecie zabrać warzywa do pracy i zjeść je w wolnej chwili. Jeżeli organizujecie imprezę i szukacie pomysłu na poczęstunek dla znajomych, to również sięgnijcie po tę recepturę! Co więcej, będziecie mieć pewność, że oferujecie swoim gościom wartościową przekąskę!
Czy wiesz, że?
Warzywa z naszej receptury charakteryzują się chrupkością i delikatnością. Zadbajcie o to, aby panierka była złocista. Pilnujcie czasu pieczenia w piekarniku, ponieważ warzywa bardzo szybko mogą się przypalić!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcecie poszerzyć to zacne, warzywne grono, to śmiało dorzućcie ulubione składniki. Z pewnością smak potrawy tylko na tym zyska!

































