Pikantne naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne naleśniki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

300 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.

Krok 2

Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.

Krok 3

Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej