Pikantne naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne naleśniki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

300 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.

Krok 2

Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.

Krok 3

Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej