
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
350 gramów
300 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.
Krok 2
Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.
Krok 3
Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej