Pikantne naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne naleśniki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

350 gramów

100 mililitrów

300 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.

Krok 2

Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.

Krok 3

Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej