Pikantne naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne naleśniki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

300 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.

Krok 2

Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.

Krok 3

Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej