Ryba w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4

1.5 łyżeczki

1 sztuka

50

100

1 sztuka

1 ziarno

100

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 szklanki wody, 100 ml octu i 50 gram cukru. Dodaj liść i ziele - zagotuj. Cebulę pokrój w piórka i dodaj do zalewy.

Krok 2

Filety opłucz i osusz. Posyp Delikatem Knorr i obtocz w mące. Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Usmażone ryby ułóż w naczyniu i polej gotową zalewą. Wystudź i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej