Ryba w zalewie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50

100

1 sztuka

1 ziarno

100

1 sztuka

50

4

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 szklanki wody, 100 ml octu i 50 gram cukru. Dodaj liść i ziele - zagotuj. Cebulę pokrój w piórka i dodaj do zalewy.

Krok 2

Filety opłucz i osusz. Posyp Delikatem Knorr i obtocz w mące. Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Usmażone ryby ułóż w naczyniu i polej gotową zalewą. Wystudź i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ryżowy przekładaniec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej