Ryba w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4

1.5 łyżeczki

1 sztuka

50

100

1 sztuka

1 ziarno

100

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 szklanki wody, 100 ml octu i 50 gram cukru. Dodaj liść i ziele - zagotuj. Cebulę pokrój w piórka i dodaj do zalewy.

Krok 2

Filety opłucz i osusz. Posyp Delikatem Knorr i obtocz w mące. Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Usmażone ryby ułóż w naczyniu i polej gotową zalewą. Wystudź i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej