
Składniki
null
1 szklanka
null
3 łyżki
null
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Krok 2
Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.
Krok 3
Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej