Ryba w koszulce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w koszulce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

3 łyżki

null

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Krok 2

Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej