Ryba w koszulce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w koszulce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

3 łyżki

null

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Krok 2

Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej