
Składniki
null
1 szklanka
null
3 łyżki
null
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Krok 2
Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.
Krok 3
Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej