Ryba w koszulce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w koszulce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

3 łyżki

null

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź filety osusz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Krok 2

Czosnek zmiażdżyć. Śmietanę lekko ubij z musztardą, wymieszaj z czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Filety obtocz w mące i obrumień z obu stron, przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania, zalej sosem śmietanowym i posyp tartą bułką.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piecz 30 minut. Na zapiekance powinna się wytworzyć złocista skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w koszulce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej