Ryba z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

20 sztuk

6 sztuk

4 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.

Krok 4

Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Krok 5

Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej