Ryba z kasztanami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.

Krok 4

Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Krok 5

Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej