Ryba z kasztanami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.

Krok 4

Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Krok 5

Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej