Ryba z kasztanami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.

Krok 4

Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Krok 5

Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grecki przysmak
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej