Ryba z kasztanami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

20 sztuk

6 sztuk

4 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natnij, aby lepiej wchłaniały marynatę. Sos sojowy wymieszaj z wódką i marynatą Knorr. Zalej nim rybę i marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty i ułóż na folii aluminiowej. Na filety połóż kasztany oraz pieczarki.

Krok 4

Folię zawiń i całość włóż do żaroodpornego naczynia, które nakryj przykrywką. Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Krok 5

Do marynaty pozostałej z ryby wrzuć cebulę, sok z cytryny i pomarańczy i wszystko wymieszaj. Rybę wyłóż na półmisek udekorowany sałatą i polej sosem. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Pieczarki oczyść i umyj, przekrój na pół cebulę posiekaj, kasztany odsącz i również przekrój na pół a z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej