
Składniki
300 gramów
100 gramów
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
50 gramów
50 gramów
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Łososia oprósz Przyprawą do mięsa Knorr i upiecz na grillu. Ostudzoną rybę pokrusz. Dodaj pokrojone w pół plastry upieczone ziemniaki, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojone w plastry oliwki, pokrojoną w pół plastry czerwoną cebulę, kapary oraz rukolę.

Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj z dresingiem i przełóż do miseczki.


Dobra rada:
Do przygotowania tej sałatki możesz użyć wędzonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej