Sałatka z łososiem i z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łososiem i z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

50 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Łososia oprósz Przyprawą do mięsa Knorr i upiecz na grillu. Ostudzoną rybę pokrusz. Dodaj pokrojone w pół plastry upieczone ziemniaki, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojone w plastry oliwki, pokrojoną w pół plastry czerwoną cebulę, kapary oraz rukolę.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj z dresingiem i przełóż do miseczki.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tej sałatki możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z łososiem i z ziemniakami Sałatka z łososiem i z ziemniakami

W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.