Sałatka z łososiem i z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łososiem i z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

50 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Łososia oprósz Przyprawą do mięsa Knorr i upiecz na grillu. Ostudzoną rybę pokrusz. Dodaj pokrojone w pół plastry upieczone ziemniaki, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojone w plastry oliwki, pokrojoną w pół plastry czerwoną cebulę, kapary oraz rukolę.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj z dresingiem i przełóż do miseczki.

Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tej sałatki możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łososiem i z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z łososiem i z ziemniakami Sałatka z łososiem i z ziemniakami

W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.