
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Topinambur obierz. Następnie skrop go łyżką oliwy iposyp posiekanym rozmarynem i świeżo startym pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 20 minut.
Krok 2
W tym czasie przygotuj dresing z oliwy trzech łyżek wody i sosu sałatkowego Knorr.
Krok 3
Upieczony topinambur pokrój w plastry, pomieszaj z dresingiem i rukolą. Sałatkę podawaj posypaną z wierzchu parmezanem oraz kwiatami dzikiego słonecznika.
Dobra rada:
Sałatkę można wzbogacić np. dodając do niej usmażone na czosnku krewetki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej