
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Topinambur obierz. Następnie skrop go łyżką oliwy iposyp posiekanym rozmarynem i świeżo startym pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 20 minut.

Krok 2
W tym czasie przygotuj dresing z oliwy trzech łyżek wody i sosu sałatkowego Knorr.

Krok 3
Upieczony topinambur pokrój w plastry, pomieszaj z dresingiem i rukolą. Sałatkę podawaj posypaną z wierzchu parmezanem oraz kwiatami dzikiego słonecznika.


Dobra rada:
Sałatkę można wzbogacić np. dodając do niej usmażone na czosnku krewetki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej