Rybi warkocz z pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybi warkocz z pomidorową salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

100 mililitrów

100 gramów

1 pęczek

50 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sandacza pokrój w długie około 8 do 10 cm paski o grubości 1 cm. Łososia pokrój w paski o długości około 5 cm. Rybę zamarynuj w otartej skórce z cytryny, natce kolendry i oprósz przyprawą Delikat.

Rybi warkocz  z pomidorową salsą - Krok 1

Krok 2

W trzy paski białej ryby wpleć poprzecznie 4-5 pasków łososia. W ten sposób otrzymasz prostokątną plecionkę. Rybę z wierzchu delikatnie posmaruj oliwą.

Rybi warkocz  z pomidorową salsą - Krok 2

Krok 3

Rybę ułóż po między dwa pergaminy. Grilluj na tacce aluminiowej po 3- 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem usuń pergamin.

Rybi warkocz  z pomidorową salsą - Krok 3

Krok 4

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój pomidory na cztery części i wymieszaj z posiekaną natką kolendry, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką, oliwą oraz sosem Hellmann's Chilli i oliwą.

Rybi warkocz  z pomidorową salsą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty możesz dodać łyżeczkę sosu worcester. Ryba nabierze wtedy zdecydowanego smaku. Pamiętaj jednak aby rybę marynować tuż przed grillowaniem.

1

Opinie o przepisie

  • Bożena Lewandowska

    Bożena Lewandowska , 21.06.2016

    Pyszności.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybi warkocz  z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybi warkocz  z pomidorową salsąRybi warkocz z pomidorową salsą

Sandacza pokrój w długie około 8 do 10 cm paski o grubości 1 cm. Łososia pokrój w paski o długości około 5 cm. Rybę zamarynuj w otartej skórce z cytryny, natce kolendry i oprósz przyprawą Delikat.