Składniki
300 gramów
300 gramów
100 mililitrów
100 gramów
1 pęczek
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sandacza pokrój w długie około 8 do 10 cm paski o grubości 1 cm. Łososia pokrój w paski o długości około 5 cm. Rybę zamarynuj w otartej skórce z cytryny, natce kolendry i oprósz przyprawą Delikat.
Krok 2
W trzy paski białej ryby wpleć poprzecznie 4-5 pasków łososia. W ten sposób otrzymasz prostokątną plecionkę. Rybę z wierzchu delikatnie posmaruj oliwą.
Krok 3
Rybę ułóż po między dwa pergaminy. Grilluj na tacce aluminiowej po 3- 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem usuń pergamin.
Krok 4
W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój pomidory na cztery części i wymieszaj z posiekaną natką kolendry, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką, oliwą oraz sosem Hellmann's Chilli i oliwą.
Dobra rada:
Do marynaty możesz dodać łyżeczkę sosu worcester. Ryba nabierze wtedy zdecydowanego smaku. Pamiętaj jednak aby rybę marynować tuż przed grillowaniem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej