
Składniki
300 gramów
300 gramów
100 mililitrów
100 gramów
1 pęczek
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sandacza pokrój w długie około 8 do 10 cm paski o grubości 1 cm. Łososia pokrój w paski o długości około 5 cm. Rybę zamarynuj w otartej skórce z cytryny, natce kolendry i oprósz przyprawą Delikat.

Krok 2
W trzy paski białej ryby wpleć poprzecznie 4-5 pasków łososia. W ten sposób otrzymasz prostokątną plecionkę. Rybę z wierzchu delikatnie posmaruj oliwą.

Krok 3
Rybę ułóż po między dwa pergaminy. Grilluj na tacce aluminiowej po 3- 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem usuń pergamin.

Krok 4
W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój pomidory na cztery części i wymieszaj z posiekaną natką kolendry, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką, oliwą oraz sosem Hellmann's Chilli i oliwą.


Dobra rada:
Do marynaty możesz dodać łyżeczkę sosu worcester. Ryba nabierze wtedy zdecydowanego smaku. Pamiętaj jednak aby rybę marynować tuż przed grillowaniem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej