
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 sztuki
8 sztuk
8 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Cebulki przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Mięso zamarynuj w gotowym sosie BBQ, igiełkach rozmarynu oraz przyprawie Knorr na 20 minut.
Krok 3
Teraz nabijaj na patyczki najpierw kawałek mięsa, następnie morele, cebulę i śliwki. Powtarzaj kolejność.
Krok 4
Gotowe szaszłyki grilluj po kilka minut z każdej strony, aby były dobrze rumiane na zewnątrz i soczyste w środku.
Krok 5
Podawaj na ugotowanym ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyk wieprzowy z owocami
Suszone owoce sprawdzają się nie tylko jako dodatek do pieczonego schabu – śliwki oraz morele bardzo dobrze współgrają także ze smakiem grillowanej wieprzowiny. Przygotuj szaszłyk według naszego przepisu i spróbuj połączenia grillowanego mięsa z owocami. Do przygotowania szaszłyków wybierz polędwicę, której delikatny smak pasuje do reszty składników. Przed nabiciem kawałków wieprzowiny na patyczki, zamarynuj mięso w ostrym sosie z dodatkiem rozmarynu. Roślina ta, stosowana jako przyprawa do mięs, podkreśla ich smak i nadaje im ziołowy, mocny aromat. Kolejnymi składnikami szaszłyków są czerwona cebula, która doda całości koloru, oraz suszone śliwki i morele. Warto sięgnąć po owoce w takiej wersji, ponieważ dzięki nim mięso uzyska wędzony posmak. Szaszłyki nie wymagają długiego pieczenia – wystarczy kilka minut i są gotowe do podania. Uzupełnieniem dania może być ryż, na którym poukładane szaszłyki będą się dobrze prezentować. Sprawdzi się także sałatka ze świeżych lub grillowanych warzyw. Przekonaj się, jakie to proste!