Hamburger z pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z pomidorową salsą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

599 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

643 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 gramy

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy łyżki ketchupu i starte na tarce ogórki wymieszaj z mielonym mięsem. Dopraw je do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości hamburgery, usmaż je na patelni grillowej.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 1

Krok 2

Przygotuj salsę. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę, dodaj posiekaną kolendrę, szczypior oraz posiekany czosnek i ostrą papryczkę. Całość dopraw pozostałym ketchupem i oliwą z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 2

Krok 3

Bułkę przekrój, opiecz w piekarniku. Posmaruj sosem zrobionym z dwóch łyżek ketchupu i majonezu. Na bułce ułóż liść sałaty, na sałacie hamburgera. Na mięso nałóż salsę. Całość przykryj górną częścią bułki i przekłuj wykałaczką.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby hamburger był soczysty w wołowinie musi znaleźć się odpowiednia ilość tłuszczu, który wytapiając się podczas smażenia sprawi, że mięso nie będzie twarde.

4

Opinie o przepisie

  • Jurek

    Jurek , 17.04.2024

    Kto raz spróbował ten wie, pycha!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • amelia franaszek

    amelia franaszek , 28.05.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ruli Żuli

    Ruli Żuli , 28.05.2018

    czy ułożenie gorącego kotleta nie zepsuje smaku sałaty? przecież powinna być chrupiąca a tak to będzie ugotowana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kowalska

    Weronika Kowalska , 26.05.2018

    To ma być przystawka?! Takim hamburgerem zatka się tak,że nic więcej się nie zmieści.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger z pomidorową salsąHamburger z pomidorową salsą

Trzy łyżki ketchupu i starte na tarce ogórki wymieszaj z mielonym mięsem. Dopraw je do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości hamburgery, usmaż je na patelni grillowej.