Składniki
500 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
2 gramy
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy łyżki ketchupu i starte na tarce ogórki wymieszaj z mielonym mięsem. Dopraw je do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości hamburgery, usmaż je na patelni grillowej.

Krok 2
Przygotuj salsę. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę, dodaj posiekaną kolendrę, szczypior oraz posiekany czosnek i ostrą papryczkę. Całość dopraw pozostałym ketchupem i oliwą z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Krok 3
Bułkę przekrój, opiecz w piekarniku. Posmaruj sosem zrobionym z dwóch łyżek ketchupu i majonezu. Na bułce ułóż liść sałaty, na sałacie hamburgera. Na mięso nałóż salsę. Całość przykryj górną częścią bułki i przekłuj wykałaczką.


Dobra rada:
Aby hamburger był soczysty w wołowinie musi znaleźć się odpowiednia ilość tłuszczu, który wytapiając się podczas smażenia sprawi, że mięso nie będzie twarde.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej