Hamburger z pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z pomidorową salsą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 gramy

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy łyżki ketchupu i starte na tarce ogórki wymieszaj z mielonym mięsem. Dopraw je do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości hamburgery, usmaż je na patelni grillowej.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 1

Krok 2

Przygotuj salsę. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę, dodaj posiekaną kolendrę, szczypior oraz posiekany czosnek i ostrą papryczkę. Całość dopraw pozostałym ketchupem i oliwą z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 2

Krok 3

Bułkę przekrój, opiecz w piekarniku. Posmaruj sosem zrobionym z dwóch łyżek ketchupu i majonezu. Na bułce ułóż liść sałaty, na sałacie hamburgera. Na mięso nałóż salsę. Całość przykryj górną częścią bułki i przekłuj wykałaczką.

Hamburger z pomidorową salsą - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby hamburger był soczysty w wołowinie musi znaleźć się odpowiednia ilość tłuszczu, który wytapiając się podczas smażenia sprawi, że mięso nie będzie twarde.

4

Opinie o przepisie

  • Jurek

    Jurek , 17.04.2024

    Kto raz spróbował ten wie, pycha!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • amelia franaszek

    amelia franaszek , 28.05.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ruli Żuli

    Ruli Żuli , 28.05.2018

    czy ułożenie gorącego kotleta nie zepsuje smaku sałaty? przecież powinna być chrupiąca a tak to będzie ugotowana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kowalska

    Weronika Kowalska , 26.05.2018

    To ma być przystawka?! Takim hamburgerem zatka się tak,że nic więcej się nie zmieści.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger z pomidorową salsąHamburger z pomidorową salsą

Trzy łyżki ketchupu i starte na tarce ogórki wymieszaj z mielonym mięsem. Dopraw je do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości hamburgery, usmaż je na patelni grillowej.