Pałki z kurczaka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka z pomidorami

czyli ziołowy kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone pałki z kurczaka włóż do woreczka do pieczenia. Dodaj pomidory, tymianek oraz przyprawę Fix Knorr.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij nim delikatnie, aby wymieszać jego zawartość. Następnie nakłuj go w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut.

Krok 3

Po upieczeniu rozetnij delikatnie woreczek, kurczaki przełóż do naczynia, a pomidory oraz powstały sos zachowaj.

Krok 4

Oliwę rozgrzej lekko na patelni. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj pomidory. Całość oprósz mąką i zalej winem. Gotuj, aż wino odparuje.

Krok 5

Dodaj jeszcze kilka łyżek wody i zagotuj. Dopraw do smaku i dodaj pokruszony ser. Gorące pałki z kurczaka wyłóż na półmisek i polej przygotowanym sosem. Podawaj z risotto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej