Składniki
8 sztuk
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone pałki z kurczaka włóż do woreczka do pieczenia. Dodaj pomidory, tymianek oraz przyprawę Fix Knorr.
Krok 2
Woreczek zepnij spinką i potrząśnij nim delikatnie, aby wymieszać jego zawartość. Następnie nakłuj go w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut.
Krok 3
Po upieczeniu rozetnij delikatnie woreczek, kurczaki przełóż do naczynia, a pomidory oraz powstały sos zachowaj.
Krok 4
Oliwę rozgrzej lekko na patelni. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj pomidory. Całość oprósz mąką i zalej winem. Gotuj, aż wino odparuje.
Krok 5
Dodaj jeszcze kilka łyżek wody i zagotuj. Dopraw do smaku i dodaj pokruszony ser. Gorące pałki z kurczaka wyłóż na półmisek i polej przygotowanym sosem. Podawaj z risotto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej