Drobiowe zawijasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe zawijasy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, podziel na cztery części i rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę, ogórki oraz ser feta pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej