Drobiowe zawijasy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, podziel na cztery części i rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę, ogórki oraz ser feta pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej