Drobiowe zawijasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe zawijasy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, podziel na cztery części i rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę, ogórki oraz ser feta pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej