Drobiowe zawijasy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

2 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

0.5 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, podziel na cztery części i rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 1

Paprykę, ogórki oraz ser feta pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 1

Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką.

Krok 1

Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej