Makaron z warzywami dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z warzywami dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop go oliwą i dodaj starty ser oraz groszek. Wymieszaj, aż składniki się połączą.

Krok 3

Marchewkę i ogórka pokrój w słupki. Ugotowane jajka i pomidorki na plastry.

Krok 4

Na talerzu ułóż makaron z serem i groszkiem.

Krok 5

Obok ułóż słupki z warzyw oraz plasterki jajek i pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z warzywami dla dzieci   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z warzywami dla dzieci  Makaron z warzywami dla dzieci

Potrzebujesz smacznej inspiracji na obiad dla dziecka? W takim razie koniecznie sprawdź, jak przygotować makaron z warzywami. Do przyrządzenia tej potrawy wybierz makaron o ciekawym kształcie – sprawdzą się na przykład muszelki, kokardki, kolanka lub literki. Pamiętaj, aby groszek zielony najpierw rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Jeśli podajesz zielonego ogórka razem ze skórką, nie zapomnij go najpierw sparzyć wrzącą wodą. Żeby danie stało się jeszcze bardziej kolorowe, użyj papryki czerwonej, zielonej i żółtej oraz różnych pomidorków koktajlowych. Wszystkie składniki ułóż fantazyjnie na talerzu, tworząc wzory uśmiechniętej twarzy albo kwiatka. Makaron z warzywami dla dzieci podawaj posypany startym serem, np. tylżyckim, edamskim lub mozzarellą. Do dekoracji użyj posiekanego szczypiorku, a także natkę pietruszki lub kiełki (brokułów, pszenicy czy rzodkiewki). Wykonaj naszą wersję makaronu z warzywami dla dzieci i podziel się swoimi propozycjami na ciekawe podanie tego dania. Życzymy smacznego!