Makaron wstążki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron wstążki z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

350 gramów

1 łyżka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż chwilę.

Krok 3

Zawartość opakowania Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Dodaj następnie przesmażone pieczarki i gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron nałóż do talerzy lub na półmisek i polej gotowym sosem. Podawaj posypany parmezanem. Udekoruj pomidorkami i listkami pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej