Fusilli di Funghi z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fusilli di Funghi z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fusilli di Funghi z grzybamiFusilli di Funghi z grzybami

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.