Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1.5 szklanki
1 szklanka
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej