Fusilli di Funghi z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

307 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej