
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1.5 szklanki
1 szklanka
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej