Fusilli di Funghi z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fusilli di Funghi z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej